Aktuelnosti
 
 
 
  Naslovna Aktuelnosti Novosti iz KASTOR-a
 

POZIV ZA STRATEŠKOG PARTNERA U POSLU TRGOVINE NEKRETNINAMA

Agencija za nekretnine „Kastor”, zbog obima ugovorenih poslova sa ekskluzivnim pravom prodaje nekretnina kapitalne vrednosti  na teritoriji Republike Srbije i Republike Crne Gore i potrebom za dokapitalizacijom, traži strateškog partnera sa osnivačkim udelom od 50%.

dodatne informacije

9. maj Dan posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti
09. maj 2016.

Povodom 9. maja, Dana posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti, Udruženje Klaster nekretnine, dodeljuje zahvalnicu Željku Maraviću, direktoru Agencije Kastor, za izuzetan doprinos unapređenju profesije posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti i razvoju Udruženja.

Proslava je održana u Beogradu, opširnije >>>

Trening program: Uloga agenata u procesu procene
22. decembar 2015.

Uspešno završena obuka Nacionalne Asocijacije REALTORS i Centra za specijalizovanu edukaciju REALTOR. Trening program pod nazivom:

BPOs: Uloga agenata u procesu procene

održan je u Beogradu, dana 22. decembra 2015. godine.

Uverenje o položenom stručnom ispitu
i upis u Registar posrednika

15. april i 06. maj 2015.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije je 15. aprila 2015. godine u Beogradu izdalo Uverenja o položenom Stručnom ispitu za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti. Sari Maravić Uverenje pod brojem 828 i Željku Maraviću Uverenje pod brojem 827.

Agencija Kastor je upisana u Registar posrednika pod brojem 014, na osnovu Rešenja Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, br. 46-00-42/2015-04 od 06.05.2015. godine.

Održana Prva redovna sednica Skupštine udruženja u 2015. godini
27. februar 2015.

Na Prvoj redovnoj sednici Skupština je usvojila izveštaj Nadzornog odbora o radu udruženja u 2014. godini i izveštaj Upravnog odbora o radu udruženja u 2014. godini i završni račun za 2014. godinu. Usvojen je plan rada udruženja za 2015. godinu i doneta odluka o članarini za 2015. godinu. Izabrani su organi koji će udruženjem upravljati u naredne dve godine. Za predsednika Skupštine udruženja je izabran Nenad Mitrović, a za potpredsednicu Skupštine Radmila Stanković. Za članove Upravnog odbora su izabrani Nenad Đorđević, Miroslav Cvetković, Nebojša Rapaić, Damir Borić i Gordan Lemajić. Za članove Nadzornog odbora su izabrani mr. Milić Đoković, Saša Milivojević i Željko Maravić.”

Beogradski susret
16. decembar 2014.

U Beogradu danas počinje Treći sastanak lidera Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (CEE), pod nazivom "Beogradski susret".
Agencija KASTOR učestvuje na ovom važnom skupu privrednih delegacija, opširnije pročitajte ovde

Novi pravilnici i prometu nekretnina na snazi
29. avgust 2014.

Intervju sa direktorom Agencije KASTOR Željkom Maravićem, objavljen u SUBOTIČKIM NOVINAMA, pročitajte ovde

Promet nekretnina samo preko registrovanih posrednika
07. mart 2014.

Članak o tržištu nekretninama, objavljen u nedeljniku SUBOTIČKE NOVINE, pročitajte ovde

Usvojen Zakon o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti
31. oktobar 2013.

31.oktobra 2013. godine na Prvoj sednici Drugog redovnog zasedanja Narodne Skupštine Republike Srbije u 2013. godini usvojen je Zakon o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti.

Zakon o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti preuzmite ovde

II redovna sednica Skupštine
18. oktobar 2013.

18. oktobra 2013. godine na Paliću u Kongresnom centru Velika terasa održana je II redovna sednica Skupštine Udruženja. Skupština je usvojila izveštaj Nadzornog odbora o radu Udruženja u 2012. godini, osnovala je Stručni savet Udruženja i izabrala njegove članove i izabrala članove Arbitražne komisije. Sednici Skupštine su prisustvovali gosti, direktor "Park Palić" DOO Goran Gabrić, predstavnik Udruženja vazduhoplovne industrije-Klastera "UVIS" Srbislav Milovanov i predstavnici portala "SRNE".

Zakon o nekretninama suzbija sivu ekonomiju
09. avgust 2013.

Intervju sa direktorom Agencije KASTOR Željkom Maravićem, objavljen u SUBOTIČKIM NOVINAMA, pročitajte ovde

Vlada Republike Srbije je usvojila Predlog Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti
17. jul 2013.

Na 84. sednici održanoj 16. jula 2013. godine Vlada Republike Srbije je usvojila i uputila Narodnoj Skupštini na razmatranje Predlog Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti.

Multimedijalni biznis katalog
02. april 2013.

Po preporuci Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Republici Srbiji  Agencija se nalazi u registru "Multimedijalni biznis katalog" odabranih partnera zemalja regiona zapadnog Balkana. O katalogu, ovde možete da pročitate dodatne informacije

Javna rasprava o Nacrtu Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti
27. mart 2013.

Država zakonom želi da uredi ovo tržište, koje sada karakteriše veliko učešće sive ekonomije, nestručnost u obavljanju poslova i velika nesigurnost za sve učesnike u prometu nepokretnosti. Cilj donošenja budućeg zakona  o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti  je da se stvori kvalitetniji poslovni ambijent, da se smanji siva ekonomija na tržištu nekretnina, da se poveća zaštita korisnika usluga, kao i da se podigne kvalitet usluga koji posrednici u prometu nepokretnosti pružaju svojim klijentima. opširnije

I redovna sednica Skupštine
26. februar 2013.

Na prvoj redovnoj sednici Skupštine, održanoj 26.02.2013. godine, usvojen je Plan rada Klastera nekretnine sa finansijskim planom za 2013. godinu, kao i Izveštaj o radu sa finansijskim izveštajem udruženja za 2012. godinu. Skupština je donela Odluku o izmeni i dopuni Statuta, Odluku o izmeni i dopuni poslovnika o radu Skupštine, Odluku o članarini za 2013. godinu i druga opšta akta udruženja.

Za predsednika Skupštine je izabran Nenad Mitrović, a za potpredsednika Milun Nešković. Skupština je izabrala članove Upravnog i Nadzornog odbora udruženja.

Seminar pod nazivom POSREDOVANJE U PROMETU NEPOKRETNOSTI održan u Beogradu
24. jun 2012.

Privredna komora Srbije u saradnji sa Centrom za edukaciju i stručno obrazovanje, 31. maja 2012. godine, dodelila je sertifikat direktoru Agencije Kastor, Željku Maraviću, nakon održanog seminara o posredovanju u prometu nepokretnosti.

Članstvo u udruženju Klaster nekretnine
27. januar 2012.

Od 18. januara 2012. godine Agencija Kastor je član udruženja Klaster nekretnine Beograd. Pogledajte našu internet stranicu u okviru prezentacije klastera, dodatne informacije

Grupacija posrednika u prometu nepokretnosti
18. novembar 2011.

U Privrednoj komori Srbije održana je konstitutivna sednica Grupacije posrednika u prometu nepokretnosti Srbije. Osnivanje ove Grupacije je veoma važno budući da tržište nepokretnosti predstavlja barometar privrede određene zemlje. opširnije

Nacrt zakona o posredovanju u prometu nekretnina
24. jun 2011.

Aktuelnu verziju Nacrta zakona o posredovanju u prometu nekretnina možete preuzeti ovde dodatne informacije

Razlozi za donošenje zakona o posredovanju u prometu nekretnina
07. februar 2011.

... predstavljeni su u dokumentu koji možete preuzeti na našoj internet prezentaciji, dodatne informacije

Nacrt zakona o posredovanju u prometu nekretnina
30. januar 2011.

Ministarstvo za trgovinu pripremilo Nacrt zakona o posredovanju u prometu nekretnina koji treba da obezbedi pravnu sigurnost svim građanima koji koriste usluge posrednika u prometu nekretnina. Nacrt je objavljen na www.mtu.gov.rs. opširnije

U Subotici nema svetske finansijske krize
01. decembar 2008.

Intervju sa direktorom Agencije KASTOR Željkom Maravićem, objavljen u specijalizovanom časopisu M2 FOTO NEKRETNINE, pročitajte ovde

Stanove kupuju, kuće zaobilaze
29. februar 2008.

Članak o tržištu nekretninama, objavljen u nedeljniku SUBOTIČKE NOVINE, pročitajte ovde

Kupovina „pada” pre temelja
08. decembar 2006.

Tekst o nekretninama, objavljen u subotičkom nedeljniku SUBOTIČKE NOVINE, pročitajte ovde

Njegovo veličanstvo kupac
29. decembar 1999.

Intervju objavljen u subotičkom nedeljniku DANI, pročitajte ovde

   
 
 
  na vrh strane  
  KASTOR doo AGENCIJA ZA PROMET NEKRETNINAMA
Matka Vukovića 2, sprat 1, 24000 Subotica, Serbia
tel : +381 24 553503, fax : +381 24 600536
email : info@kastorinvestments.rs